Zoek op de website

NOVA (Nederlandse Organisatie van Amateur filmclubs)

Tijdens het NOVA-congres

in Bergen in 1956 won Hendriks in de hoofdklasse als 8 millimeter film de eerste prijs met zijn film “De zee en het land”, zijn favoriete film. Hij kreeg ook nog een eervolle vermelding voor zijn film “Demonstratie-eenheid” en won de NOVA-wisselbeker. 

Ook in 1958 won Hendriks op het jaarlijks congres van de NOVA in Haarlem weer de eerste plaats met de film “Diedeldiedol”, een direct op celluloid getekende animatiefilm, en verwierf hij wederom de wisselbeker. 

Van 1958 tot 1970 was Hendriks van de NOVA, vanaf 1963 vice-voorzitter. 

Op 1 januari 1960 stond Hendriks op het podium van de Stadsschouwburg aan het einde van de Nieuwjaarsvoorstelling “Seinen op rood” waarvoor hij een filmpje had gemaakt dat onderdeel vormde van de voorstelling.

Op de bijeenkomst van NOVA-Noord in Veenlust in Veendam in 1961 won Hendriks twee prijzen. “Saint Tropez et la nouvelle vague” eindigde op de tweede plaats en met “Omstreeks middernacht” won hij afgetekend de 1e prijs. 
Op het NOVA-congres te Lochem in 1961 verwierf Hendriks met zijn 16mm film “Omstreeks middernacht” de eerste prijs en de wisselbeker. Ook scoorde hij in de sectie documentaire met “Saint Tropez et la nouvelle vague” een tweede prijs. In 1963 won hij op het Beneluxfilmfestival met zijn animatiefilm “Colofoon” in Antwerpen de Signaalprijs voor de beste animatiefilm.

In 1968 leverde Hendriks een bijzondere inbreng aan de galavoorstellling van de musical “Abraham” van de Groningse Dalton-HBS in de Stadsschouwburg. In de musical werd gebruikt gemaakt van filmmateriaal van Hendriks. Lees verder