Zoek op de website

Contact

U kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag op 050-5992000.
Dit is het nummer van de receptie van de Groninger Archieven,
dan even vragen naar iemand van het GAVA

mailen kan ook:  info@gava.nl

Bezoekadres: Cascadeplein 4, 9726 AD Groningen

Postadres: Postbus 30040, 9700 RM Groningen

Routebeschrijving en parkeren

Het GAVA is gehuisvest in het pand van de Groninger Archieven aan het Cascadeplein 4 en is vlakbij het NS Centraal Station gelegen.

Kortste route vanaf station:
U loopt het perron af langs de achterkant van het stationsgebouw (u gaat het stationsgebouw dus niet in). Hierbij heeft u het stationsgebouw aan uw rechterzijde. Vervolgens loopt u langs het spoor en het fietspad onder het Emmaviaduct door. Na het viaduct gaat u rechts de trap op en vervolgens loopt u onder het gebouw door. U bent nu op het Cascadeplein gearriveerd. Aan uw rechterhand vindt u op nummer 4 de Groninger Archieven.

Parkeren
Er zijn geen parkeerplaatsen voor studiezaalbezoekers beschikbaar. In speciale gevallen en alleen na voorafgaand overleg met het GAVA is een parkeerplaats beschikbaar voor bezoekers van medewerkers of mindervalide studiezaalbezoekers. Alternatieve parkeergelegenheid is er bij het station Groningen C.S., bij de Zaanstraat of onder het Emmaviaduct.

Door op de kaart hieronder te klikken opent Googlemaps. Klik verder op de blauwe zoekknop en bij directions kunt u de route naar het Cascadeplein weergeven.

Studiezaalregelement

Het archief beschikt over een ruime studiezaal met voldoende zitplaatsen, lees- en afdrukapparatuur. De toegang is gratis.

Wanneer u voor het eerst een bezoek brengt aan onze studiezaal wordt u als bezoeker ingeschreven. Voor deze inschrijving vragen wij u een geldig legitimatiebewijs te tonen. Ook tekent u dan het bezoekersreglement, waarin de regels staan die gelden bij een bezoek aan onze studiezaal. U krijgt een bezoekerspas waarmee u zich bij uw volgende bezoeken kunt aanmelden. Aan de inschrijving en de bezoekerspas zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie over de studiezaal vindt u op de site van de Groninger Archieven.