Zoek op de website

De Verhalen van Groningen 2006-heden

Cultuur en geschiedenis van de provincie

De Verhalen van Groningen vertellen op een verrassende en laagdrempelige manier verhalen over de cultuur en de geschiedenis van de provincie. Samen met inwoners en bezoekers van Groningen en met de (cultuur)historische organisaties in de provincie.

De verhalen staan online, maar er zijn ook activiteiten en op locatie.

De voorloper van De Verhalen van Groningen is Het Verhaal van Groningen. Die website is in 2006 opgericht op initiatief van de Provincie Groningen.  

Een aantal van deze instellingen waren via een stuurgroep nauw betrokken bij de site: Biblionet Groningen, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG), Groninger AudioVisueel Archief, Groninger Forum, Groninger Landschap, Groninger Museum, Huis van de Groninger Cultuur, Libau, Museumhuis Groningen, RHC Groninger Archieven en Stichting Oude Groninger Kerken.

Beelden GAVA bij verhalen

Het Verhaal over Jan Sportel  toont zijn filmmateriaal Het Verhaal over Jan Sportel toont zijn filmmateriaal

Het GAVA levert waar mogelijk materiaal als bron voor verhalen of als aanvulling daarbij. 

Zoals de films van Jan Sportel, binnengekomen bij het GAVA, aanleiding zijn voor het vertellen van zijn verhaal: Jan Sportel, verzetsman, amateurfilmer, onderwijzer

Heeft u een verhaal voor de website van Het verhaal van Groningen en wilt u daar filmmateriaal bij? Neem dan contact met ons op.