Zoek op de website

22-8 Freya en Sarah Eshuijs

Ben jij het winnende element binnen onze realiteit?

Je hebt Denkers en Doeners, enetisch bepaald of gekozen omdat de situatie je in die rol zet. Je hebt de echte werkelijkheid en de schijnwerkelijkheid. Wat voor de ene echt is, is het voor de andere niet; en andersom.

(Schijn)realiteit

Kies je ervoor om te sturen of te worden gestuurd? In welke realiteit bevindt je je dan? In ieder geval is elke keuze die je als publiek maakt bepalend voor het verloop van onze performance. Een Duel.

Ben jij het winnende element binnen onze realiteit?

De projecten van Freya en Sarah Eshuijs bevinden zich vaak op het snijvlak van beeldende kunst en theater. In de performances verkennen zij de mogelijkheden van ieders vakgebied; Freya als fotografe en theatervormgever en Sarah als theatermaker en actrice. Deze rollen staan niet vast: ze zijn wisselend of beiden, theatervormgever, regisseur en actrices. De locatie op zich levert daarbij een duidelijke bijdrage. Deze helpt hen tot de uiteindelijke vorm van de performance.

In eerdere voorstellingen maakten ze veelal gebruik van spiegels en camera's die niet alleen de actrice, maar ook het publiek spiegelde, filmde en projecteerde. In de laatste reeks performances, die ze op verschillende locaties maakten, werd ook de invloed van het publiek belangrijker.

Voor Format GAVA willen Freya en Sarah de verschillende tactieken aanscherpen en het geheel versterken met o.a. archiefmateriaal.