Zoek op de website

Teruggespoeld... 2006-2008

Archief OOG TV

Teruggespoeld... is de titel van een programma, tussen 2006 en 2008 gemaakt door GAVA voor OOG TV.

Mari Carmen Oudendijk presenteert bij OOG TV Mari Carmen Oudendijk presenteert bij OOG TV

De opzet van het programma was archiefmateriaal uit meer dan 20 jaar OOG TV te laten zien. Het ging om documentaires, items en om achtergrondinformatie, soms opnieuw gemonteerd of voorzien van muziek.

Het OOG archief is een omvangrijk videoarchief uit de stad Groningen met af en toe een uitstapje naar dorpen buiten de stad rond eind jaren '80, toen OOG TV ook voor sommige delen van de provincie te zien was. Ook als kweekvijver was OOG interessant. Een aantal medewerkers van OOG TV is later landelijk doorgebroken, zoals Wilfred Genee en Mari Carmen Oudendijk.

Youtube

Omdat het archief uit veel uren video bestaat en de ontsluiting hiervan veel tijd in beslag neemt waren we blij met een programma op OOG TV. Op deze manier konden we laten zien wat het belang van het OOG archief voor de recente geschiedenis van de stad Groningen is. De afleveringen zijn nog online te vinden op het Youtube kanaal van OOG TV.

HIeronder de uitzending van 17-04 2008, over de Suikerunie en een congres over prostitutie (oorspronkelijk uitgezonden in november 1989).